1889 – et spennende nytt kafékonsept i Oslo

Pasta og salat på 1889.

I den nye kafeen 1889 i på Skøyen i Oslo, kan du nyte enkel, velsmakende mat i luftige lokaler omgitt av det ypperste av designmøbler.

En av Norges desidert beste og eldste møbelforretninger, slo til og åpnet kafé i nabolokalet da det ble ledig

A. Huseby & Co ble etablert i 1889 og flyttet i 1910 inn i Møllergaten 6 i Oslo sentrum. De siste årene har den familieeide butikken holdt til i Karenslyst allé på Skøyen, der de selger det beste innen møbeldesign.

1889, er det nye kafékonseptet til møbelbutikken A. Huseby, som de har åpnet i lokalet ved siden av i Karenslyst allé.

Nylig åpnet de også en ny kafé i det flotte nabolokalet på 500 m2, det vil si 300 m2 innendørs og 200 ute. Nils Houge, som er daglig leder i A. Huseby og hjernen bak kafeen forteller at tanken var å skape en inspirerende møteplass for de som jobber med design eller har en interesse for det. Når vi er innom, er det høst og naturligvis best å sitte inne i det luftige lokalet. Vi sitter i komfortable stoler designet av Arne Jacobsen og skuer utover det vakre lokalet der veggene er kledd i betong og eikespiler, og der kostbare Konglen-lamper designet av Poul Henningsen i 1958 henger ned fra taket. Vi skuer også Tiki-sofaen designet av Andreas Engesvik, men det er mulig du ikke gjør når du kanskje stikker innom.

Det er både spenstig og hjemmekoselig på samme tid hos 1889, med Tikisofaene i cognacformet hud, designet av Andreas Engesvik og den ikoniske Konglenlampen til Poul Henningsen.

Alt er nemlig til salgs, fra dekketøy til sofaer, bord og lamper, og vil skiftes ut to ganger i året da innboet vil bli solgt til rabattert pris.

Houge skryter også av at de har god kaffe. Vi velger å tro ham, men fikk altså ikke smakt på den. Derimot spiste vi en nydelig pastarett og salat, som frister til gjentakelse. Neste gang skal vi i alle fall teste ut vinkartet som er utarbeidet av Toralf Bølgen, sammen med noen av de spennende kakene fra Oslo Raw og Kakeriet.

Når det er varmt i været, er det god plass på uteserveringen til 1889.